Wethouder van dierenwelzijn in Amsterdam, Eric van der Burg heeft de gemeenteraad laten weten dat er jarenlang zonder enkele reden ganzen zijn vergast in Waterland.

Ganzen - Waterland
Foto: jacqueline-w via Compfight cc

Eindelijk werden gisteren de zogenaamde Schipholganzen van Waterland in de Amsterdamse raad besproken. De Partij voor de Dieren had de wethouder om opheldering gevraagd omdat er jaar na jaar ganzen worden vergast in Waterland terwijl dat volstrekt zinloos is. Dat geeft dus nu ook de wethouder toe. De ganzen in Landelijk Noord zijn het vliegverkeer op Schiphol helemaal niet tot last.

PiepVandaag.nl deed al in 2012 ter plekke verslag van de vergassing door Duke Faunabeheer in Waterland en schakelde destijds ook de politie in.

De Partij voor de Dieren wil nu weten wat van der Burg gaat doen met deze informatie. Daarbij moet de omgeving van Schiphol minder aantrekkelijk worden gemaakt voor ganzen door er in ieder geval geen eiwitrijke gewassen meer te planten.

PiepVandaag.nl maakte in samenwerking met RTV Noord-Holland een korte documentaire over de ganzen van Schiphol.

Bron: AT5 ©PiepVandaag.nl


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.