Op 29 maart vindt het jaarlijkse Earth Hour weer plaats. Gedurende een uur wordt iedereen opgeroepen zijn lichten uit te doen, om aandacht te vragen voor het zuiniger omgaan met de natuurlijke rijkdommen.

Earth Hour

Earth Hour is een initiatief van het Wereld Natuur Fonds, die een Facebook-app ontwikkeld heeft, waar je een activiteit of evenement in het kader van Earth Hour kunt opgeven. Klik hier voor de website.

Vorig jaar werden er diverse activiteiten georganiseerd, van groot tot heel klein. Zo waren er candle light diners, nachtwandelingen, akoestische muziekvoorstellingen en dansevenementen. Ook thuis werd het gezellig gemaakt met kaarslicht.

In Haarlem zal tijdens Earth Hour de Sint-Bavokerk op de Grote Markt in het duister gehuld worden. Internationaal zal Earth Hour groter worden dan ooit. De ambassadeur van Earth Hour Internationaal is Spider Man. In diverse landen worden voorbereidingen getroffen om de bekendste gebouwen in het duister te hullen. Zo gingen vorig jaar de lichten van de Eiffeltoren in Parijs, de Opera House in Sydney en het Empire State Building in New York een uur uit.

Doe dit jaar ook mee met Earth Hour en verzin zelf een leuke activiteit of doe met een van de activiteiten mee. Ben je benieuwd hoe goed je het zelf doet? Bereken je eigen ecologische voetafdruk.

Bron: WNF ©PiepVandaag.nl Nynke van Dijk