Carrefour die meer dan 200 supermarkten in China heeft, stopt eindelijk met de verkoop van hondenvlees. Sinds 2012 heeft Animals Asia de Franse supermarktketen verzocht te stoppen met het te koop aanbieden van hondenvlees in haar vestigingen in China. Al eerder zei de keten toe om het hondenvlees uit de schappen te halen, maar na een inspectie van Animals Asia bleek dat toch niet bij alle supermarkten het geval te zijn.

Carrefour
Foto: Humane Society International

In het oosten van China in de stad Xuzhou verkocht Carrefour nog in twee van haar supermarkten hondenvlees. Carrefour heeft bevestigd dat sinds vorige week het hondenvlees niet meer in de schappen ligt.

De verkoop van hondenvlees in China is niet illegaal. Jaarlijks worden er zo’n tien miljoen honden geslacht voor de vleesconsumptie. Hoewel de verkoop dus niet verboden is, is het wel controversieel. Het gruwelijke hondenfestival in Yulin brengt jaarlijks veel teweeg. Volgens Irene Feng, directeur van de afdeling katten- en hondenwelzijn van Animal Asia is het laatste wat een moderne supermarktketen zou moeten willen het normaliseren van katten- en hondenvlees en het steunen van een industrie die wordt omgeven door gruwelijkheden en illegale activiteiten.

Bron: TheGuardian ©AnimalsToday Lianne Raat


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.