Frankrijk verbiedt de bontfokkerijen voorgoed. De wet werd vandaag met 332 stemmen voor en slechts 1 stem tegen aangenomen in de Senaat. Daarnaast treedt de wet per direct in werking en geldt voor alle wilde dieren die gefokt worden voor hun vacht.

Bontfokkerijen
Frankrijk verbiedt bontfokkerijen per direct | Foto: Dzivnieku briviba/flickr

Bont voor Dieren meldt het goede nieuws op Facebook en Twitter. In 2020 introduceerde de regering van Emmanuel Macron een plan met een overgangstermijn van 5 jaar voor de geleidelijke beëindiging van het gebruik van wilde dieren in de Franse circussen, een verbod op het fokken van nertsen voor bont en dolfinaria. De regering zou 8 miljoen euro investeren in de omscholing en aanpassing van onder andere dolfinariapersoneel en reizende circussen. Bovendien zei Barbara Pompili, de Franse minister voor ecologische transitie, destijds dat bont niet meer van deze tijd is:

“Het wordt tijd dat onze achterhaalde fascinatie voor deze wilde dieren zich niet langer vertaalt in situaties waarin hun gevangenschap wordt verkozen boven hun welzijn.”

Einde aan de bontfokkerij

Tot slot sluit Bont voor Dieren het goede nieuws af met deze boodschap op Facebook:

“In steeds meer landen staat de bontindustrie ter discussie en worden wetsvoorstellen besproken om een einde aan de bontfokkerij te maken. Wij blijven samen met onze internationale zusterorganisatie druk uitoefenen op overheden en strijden voor een einde aan de bontindustrie.”

Bron:

Frans verbod circusdieren, dolfinaria en nertsenfokkerijen

©AnimalsToday.nl Estefania Pampin Zuidmeer