Een varken dat woensdag in de provincie Groningen met een paardentrailer werd vervoerd over de A7, is ter hoogte van Hoogezand op het wegdek geklapt. Dit gebeurde op volle snelheid, waardoor het dier zwaargewond raakte.

Varken valt op A7 uit paardentrailer bij 100 km/u
Varken valt op A7 uit paardentrailer bij 100 km/u | Foto (illustratief): publiek domein

De trailer reed met 100 kilometer per uur over de A7 toen het varken er om onbekende reden uit viel en op rijstrook 2 terechtkwam, zo meldt wijkagent Mark Hopman op Instagram. Door de klap bij hoge snelheid raakte het dier dermate gewond dat er niet gewacht kon worden op een dierenarts om het varken uit zijn lijden te verlossen. Dit is gedaan door de politie, met twee schoten uit een dienstwapen.
.

Varken valt op A7 uit paardentrailer bij 100 km/u

.
Het is niet bekendgemaakt waarom het varken uit de paardentrailer is gevallen, al zijn die doorgaans deels open aan de achterkant en mogelijk te ruim voor een enkel varken. Het dier had daardoor de ruimte om te bewegen en mogelijk heeft de hoge snelheid het varken angst aangejaagd, waardoor het wilde vluchten. Op Instagram reageert iemand die het ongeluk zag gebeuren:

“We zagen het beestje achterin de trailer omhoog springen. En ineens had hij zijn voorpoten over de reling heen. En toen sprong het beestje erover heen. Zo op het asfalt…. echt verschrikkelijk. De chauffeur had niets door. Daar zijn voor gaan rijden en duidelijk gemaakt dat er iets was. Bij afslag zuidbroek eraf gegaan. En daar de chauffeur duidelijk gemaakt wat er gebeurt was. Dat het zo echt niet kon…”

Bronnen:

©AnimalsToday.nl