Bengal Tiger - exotische dieren
Foto: iStock Photo

Zo’n 50 exotische dieren, waaronder een beschermde diersoort, zijn doodgeschoten in de Amerikaanse staat Ohio. Het betreft een grijze wolf, zes zwarte beren, twee grizzlyberen, negen leeuwen, acht leeuwinnen, een baviaan, drie poema’s en achttien Bengaalse tijgers. De dieren waren door de 62-jarige eigenaar Terry Thompson bevrijd uit hun kooien op zijn boerderij met exotische dieren, nabij het stadje Zanesville, waarna hij zelfmoord pleegde met een vuurwapen.

Eén dier werd aangereden door een auto en een baviaan werd gedood door een leeuw. Zes dieren werden naar de Columbus Zoo overgebracht: een grizzlybeer, drie luipaarden en twee apen. Eén aap loopt nog los. Onder de gedode dieren zijn verschillende diersoorten die bedreigd zijn. Zo zijn er in de hele wereld nog maar 1.400 Bengaalse tijgers. Het verlies van achttien exemplaren is dus dramatisch.

Recidivist
Thompson, die onlangs was zijn vrouw gescheiden is, was drie weken gelegen vrijgelaten uit de gevangenis, waar hij zat wegens verboden wapenbezit. In 2008 vond de politie bij een inval ruim honderd geweren op de boerderij. Eerder had hij al boetes gekregen voor het vrij laten rondlopen van roofdieren. Zijn buren hadden al verschillende keren geklaagd over de veiligheid.

Video niet langer beschikbaar