Protest tegen de massadoding van Roemeense zwerfhonden.

Op zaterdagmiddag 17 mei 2014, verzamelen dierenliefhebbers zich om 13.15 uur op de Dam (Oorlogsmonument) in Amsterdam om middels een rouwstoet te demonstreren tegen de massadoding van Roemeense zwerfhonden.

Demonstratie

In Roemenië worden dagelijks honderden zwerfhonden op vaak afschuwelijke wijze gedood, nadat het Roemeense Constitutionele Hof hiervoor in september 2013 toestemming gaf. Europese belastingbetalers dragen onbewust bij aan deze massale afslachting van zwerfhonden in Roemenië. Roemenië ontvangt namelijk jaarlijks miljoenen euro’s Europese subsidies voor het bestrijden van Rabiës (hondsdolheid). Voorwaarde is dat Roemenië zijn zwerfhondenpopulatie moet verminderen door het gebruik van humane en effectieve methoden.

Roemenië heeft echter besloten het zwerfhondenprobleem aan te pakken door honderdduizenden honden te vangen en op afschuwelijke wijze te doden. Dit gebeurt niet op een humane manier zoals de EU wetgeving voorschrijft én zoals de Roemeense politiek en media de rest van Europa wil doen laten geloven, maar op zeer wrede wijze. In de gemeenteasielen worden de zwerfhonden na 14 dagen op een zo goedkoop mogelijke wijze gedood. Onder andere middels een injectie met motorolie of antivries in het hart, door middel van verhongering of ze worden letterlijk afgeslacht.

De Roemeense overheid handelt hiermee in strijd met EU regels. Zij geeft geen enkele euro uit aan inenting, castratie, sterilisatie en humane euthanasie maar stopt alle geld in eigen zak!
Demonstraties in heel Europa hebben middels media-aandacht ervoor gezorgd dat Roemenië van de EU een waarschuwing heeft gekregen. Ook heeft een internationaal team van juristen en experts in hondenpopulatiemanagement, op 23 januari 2014 een brief gestuurd waarin onmiddellijk ingrijpen van de Europese Commissie in de wrede behandeling van zwerfhonden in Roemenië wordt geëist. Deze brief is ondertekend door 200 Europese dierenwelzijnsorganisaties.

Helaas blijft Roemenië zijn misdadige martelpraktijken op grote schaal voortzetten! Op 8 maart 2014 is er wereldwijd op 60 plaatsen gedemonstreerd. Op zaterdag 17 mei zullen er wereldwijd opnieuw demonstraties plaatsvinden om extra druk uit te oefenen op de politiek en media.

Kom dus naar de demonstratie op 17 mei op de Dam (Nationaal Oorlogsmonument) in Amsterdam!

Zet ook uw beste pootje voor en maak opnieuw een vuist!

Meer informatie op Facebook.