De eerste drie dagen van het dolfijnjachtseizoen in Taiji zijn goed afgelopen voor de dolfijnen. Er zijn geen dolfijnen afgeslacht en baai is blauw gebleven, zo wordt er gemeld op de Facebookpagina van de Sea Shepherd Cove Guardians. Dit is goed nieuws voor de dolfijnen! Maar iedereen weet dat “The Cove” niet blauw zal blijven en binnen de kortste keren rood zal kleuren…

Portret Erwin Vermeulen - deel 2

Uit compassie voor de dolfijnen die worden afgeslacht in Taiji, reisde Erwin Vermeulen eind 2012 op eigen kosten naar Japan, om zich daar aan te sluiten bij de Sea Shepherd Cove Guardians. Het doel van de Cove Guardians is om voortdurend aanwezig te zijn, verslag uit te brengen van de activiteiten, de wacht te houden en constant de dolfijnenslachters te confronteren met hun aanwezigheid, elke dag weer.

Op 16 december 2012 werd Erwin in Taiji gearresteerd toen hij foto’s probeerde te maken van gevangen dolfijnen, die werden getransporteerd vanuit de drijvende kooien naar het Dolphin Resort Hotel. Hij heeft ruim 2 maanden in de Japanse gevangenis doorgebracht, waarna hij op 22 februari 2013 werd vrijgesproken door de rechter.

PiepVandaag sprak met PiepVandaag’s Karen Soeters over zijn tijd in de Japanse gevangenis en de afschuwelijke dolfijnslachting. Bekijk hieronder deel 2 van de driedelige serie over Erwin Vermeulen en zijn tijd in Taiji:

©PiepVandaag.nl Monique van Dijk Armor