In de maand augustus is er door Stichting de Noordzee weer een grote schoonmaakactie gehouden op het Noordzeestrand tijdens de Boskalis Beach Cleanup Tour. 1.479 vrijwilligers hebben maar liefst 20.078 kilo afval van de Nederlandse stranden gehaald.

Noordzee
Foto: Stichting De Noordzee

Dit jaar is er drie keer zo veel afval opgeruimd als in 2013, maar er deden ook drie keer zoveel vrijwilligers mee. In 31 etappes en over een afstand van circa 350 kilometer trokken de opruimploegen van Cadzand naar Schiermonnikoog.

Op de stranden werden vooral visnetten en vistouwen ballonnen en stukjes plastic gevonden, maar ook doppen van plastic flessen. Op de wat rustigere delen van het strand werden vooral jerrycans, houten pallets en schoonmaakmiddelen uit de scheepvaart gevonden, terwijl op de meer toeristische stranden vooral peuken, plastic tassen en snoeppapiertjes werden aangetroffen.

Stichting de Noordzee wil met de Boskalis Beach Cleanup Tour mensen bewust maken van het afvalprobleem en in kaart brengen hoe groot dit probleem is, om daarmee vervuiling van de zee te voorkomen.

Bron: Stichting De Noordzee ©PiepVandaag.nl