Vandaag hebben een groep dierenvrienden van EDEV – Een DIER Een VRIEND samen met een levensgrote aap voor de poort van Europa’s grootste apenlaboratorium het BPRC gestaan, om aandacht te vragen voor de ongeveer 1.500 apen die in Rijswijk opgesloten zitten. Een groot spandoek en protestborden informeerden voorbijgangers over het verborgen apenleed. Ook dit jaar blijven zij dit iedere maand doen.

EDEV - BPRC

EDEV voert sinds haar oprichting in 1998 al campagne om het apenmartelcentrum te laten sluiten, met als voorlopig hoogtepunt een nationaal verbod op experimenten op mensapen, met de vrijheid van de chimpansees uit het BPRC tot gevolg. Ongeveer 1.500 apen zitten nu nog opgesloten in de ‘Apenhel van Rijswijk’ voor wie EDEV de campagne voortzet.

“Wij vragen op deze manier aandacht voor de schandalige praktijken die achter de gesloten deuren van het BPRC plaatsvinden. De apen worden in speciale fixeerstoelen vastgebonden waarna zij meestal zonder verdoving de meest afgrijselijke experimenten moeten doorstaan”, aldus Geoffrey Deckers, voorzitter van EDEV, “EDEV voert momenteel gesprekken met verschillende politieke partijen, instellingen en andere betrokkenen over een afbouw van het aantal apen totdat het BPRC haar deuren sluit.”

Persbericht EDEV