Bol.com, Eneco, DSM Delft, de Erasmus universiteit, het Voedingscentrum, Triodos Bank en Philips Center Amsterdam doen vandaag mee aan EetGeenDierenDag. In totaal doen meer dan vijftig bedrijven mee. Gezamenlijk vragen zij in hun kantines aan ruim 232.000 werknemers de dieren in de vee-industrie te sparen, door ze op Werelddierendag niet op te eten.

EetGeenDierenDag
EetGeenDierenDag | Foto: Wakker Dier

Hoewel iedereen op Dierendag zijn eigen hond, kat of cavia extra vertroetelt, worden de dieren in de vee-industrie op deze dag nog dikwijls vergeten. Wakker Dier wil hier verandering in brengen:

“Dierendag is een dag voor alle dieren, ook voor dieren die op ons bord eindigen. Door één extra dag per jaar geen vlees of vis te eten, kunnen we zo’n 420.000 dieren sparen.”

Zesde EetGeenDierenDag
Ook dit jaar eten veel mensen op Dierendag geen dieren. Meer dan 50 bedrijven en organisaties hebben zich opgegeven op de website van Wakker Dier. Hieronder bevinden zich kleine bedrijven zoals de hondenschool Blij & Gehoorzaam, scholen zoals het Vechtdal college in Hardenberg, maar ook bekende namen zoals Stichting AAP, Aeneas Media, GoodBite, GasTerra, het hoofdkantoor van de Rabobank en het kantoor van ING op de Zuidas in Amsterdam. Ook de biologische snackbar Natuurlijk Smullen doet mee, net als de restaurants Pikoteo en Bret in Amsterdam en De Saeck in Breda.

Daarnaast hebben veel cateraars zich aangesloten bij de actie, waaronder Albron, Hutten, Eurest en Vitam. Dat is goed nieuws, want zij bereiken nog veel meer bedrijfsrestaurants waar deze Dierendag mensen op een positieve manier kennismaken met vegetarisch eten. Bekijk het volledige overzicht van de deelnemers.

Etentje waar geen kip komt!
Naast bedrijven en organisaties doen ook ontzettend veel consumenten mee. Via de website van Wakker Dier kon je je opgeven om een speciaal EetGeenDierenDag etentje te geven voor familie of vrienden: een etentje waar dus geen kip komt. En ook geen rund of varken, maar wel veel gezellige vrienden en familie. 678 mensen hebben al aangegeven dat zij een vegetarisch diner organiseren. Hiernaast kan iedereen zich nog steeds meedoen voor EetGeenDierenDag door vegetarisch te lunchen, ’s avonds vlees- en visloos te koken, posters op te hangen en/of door de boodschap te verspreiden via social media (#EetGeenDierenDag). Samen geven wij zo op Werelddierendag aandacht aan alle dieren. Dat is tenslotte waar Dierendag voor bedoeld is.

Luister hier naar de radiospot voor EetGeenDierendag.

Persbericht Wakker Dier