Drie neushoornstropers zijn doodgeschoten in het KZN-reservaat in Zuid-Afrika. De mannen werden afgelopen week gedood tijdens een vuurgevecht tussen een anti-stropers unit en stropers.

neushoornstropers
Neushoorn in Hluhluwe-iMfolozipark | Foto: Cazo3788/Wikipedia

Het stropen van neushoorns in het noorden van het Hluhluwe-iMfolozipark in KwaZulu-Natal neemt de laatste weken toe. Alleen al in de afgelopen maand zijn er 21 neushoorns gedood. Afgelopen week werden er binnen twee dagen maar liefst zeven neushoorns gestroopt, waarvan zes tijdens Wereld Neushoorn Dag. Sinds het begin van 2016 zijn er nu 115 neushoorns in het KZN-reservaat vermoord.

Tijdens een confrontatie tussen anti-stroper rangers en de stropers werd het vuur geopend. Drie stropers kwamen tijdens het vuurgevecht om het leven. De lichamen zijn geborgen na de gewapende actie, die drieënhalf uur duurde.

Volgens Musa Mntambo, woordvoerder van KZN Ezemvelo Wildlife, zijn in 2016 inmiddels 91 stropers gearresteerd, ten opzichte van 49 in 2015.

Bron ©PiepVandaag.nl Monique van Dijk Armor


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.