Een jong egeltje is zondagavond in Oss gebruikt als voetbal, door een groep dronken jongeren. Het dier is daarbij dermate gewond geraakt dat het niet meer te redden was en besloten moest worden om het egeltje te laten inslapen. De politie weet niet wie de daders zijn, vandaar onze oproep: wie voetbalden met dit egeltje en mogen hun verdiende straf niet ontlopen?

dronken
Wie voetbalden met dit egeltje? | Foto’s: Dierenambulance Maasland

Een passerende jongen uit Oss zag na een nacht stappen hoe op een veldje dronken jongeren tegen iets aanschopten. Nadat de dronkenlappen weg waren ging hij poolshoogte nemen en trof het zwaargewonde egeltje aan. Daarop besloot hij het beestje mee naar huis te nemen en Dierenambulance Maasland te bellen.

Aangekomen op het adres waar de egel werd opgevangen bleek het te gaan om een jong dier van hooguit 5 of 6 maanden. Het beestje kon zijn bek niet meer goed sluiten, had bloed rond de neus en rolde zich niet meer op, wat een slecht teken is. De egel bleek een verbrijzelde schedel en een gebroken kaak te hebben opgelopen door de dronken jongeren. Hij was wel levendig, maar dat had een andere oorzaak, zo schrijft Dierenambulance Maasland op Facebook:

“Het levendige wat hij toonde was waarschijnlijk door het hersentrauma. De dierenarts kon niet anders dan hem maar uit zijn lijden te verlossen. Wat heeft dat arme beestje niet door moeten maken ?

Welke dronken idioten voetbalden met het egeltje?

Het is niet bekend wie de jongeren waren die meenden met een egeltje te moeten voetballen. Daarom doen wij een oproep om het bij de politie te melden wanneer je ook maar iets weet over de daders. De kans is groot dat ze afgelopen dagen hun mond voorbij gepraat hebben en het is te hopen dat er iemand is die ervoor zorgt dat deze groep dronken dierenbeulen zijn verdiende straf niet ontloopt.

De dierenambulance richt zich ook tot de daders, die op de sociale media met de grond gelijk worden gemaakt:

“Hoe haal je het in je hoofd om een weerloos dier als voetbal te gebruiken !!!! Alleen omdat je tegenover je “vrienden “ stoer wilt zijn? Ik kan je vertellen het is niet stoer, het is laag en vreselijk engemeen en zeer laf.”

Je kunt over deze vreselijke zaak contact opnemen met de politie via 0900-8844, met de dierenpolitie via 144, of meld het via ons als je volledig anoniem wil blijven: redactie@animalstoday.nl, o.v.v. ‘Egel Oss’.  Tevens is dit een oproep richting de daders: mochten jullie spijt hebben van wat jullie een weerloos egeltje aangedaan hebben, doe dan het enige goede en meld je bij de politie.

Bronnen:

©AnimalsToday.nl Bart van Riel