Een dominee in de Amerikaanse staat Alabama heeft zijn hond twee dagen niets te eten gegeven, om zo zijn religieuze volgelingen een les te leren. De man wordt er op Facebook nog om geprezen ook.

pitbull
Cowboy  lijkt een beetje op deze hond | Foto: Wikimedia Commons

“Pastor Perry”, voormalig bendelid en ex-gedetineerde, is dominee bij de New Selmont Baptist Church. Op zijn Facebookpagina deelt hij regelmatig video’s om zijn volgelingen lessen uit de Bijbel te leren. Nu is hij echt te ver gegaan: hij heeft zijn pitbull Cowboy twee dagen geen voedsel gegeven. In de video zegt hij:

“De Bijbel zegt dat wij heerschappij hebben over dingen…”

Verder vertelt hij zijn kijkers:

“Ik heb ‘m in geen twee dagen te eten gegeven, speciaal voor deze video. Hij heeft vreselijke honger”.

Vervolgens laat hij zijn hond af en toe een klein hapje eten, waarna hij het dier vervolgens zegt te stoppen met eten. Cowboy luistert trouw naar zijn baasje. De te leren les? Perry:

“Nou, als een hond een mens kan gehoorzamen… dan moeten wij God zeker gehoorzamen”.

Perry’s volgers op Facebook prijzen hem om de video, maar gelukkig is er ook kritiek te lezen. Een man schrijft:

“Ik ben blij dat je mijn vriendschapsverzoek hebt geaccepteerd, zodat ik een bericht kon plaatsen. Dit is een schande en geen bewijs van jouw onzingod. Je pest het dier door hem niet te voeren, alleen maar om een viral video te maken”.

Op de Facebookpagina van Perry is nog een video te zien, waarin hij zijn varkens voert. Hij zegt het mannetje niet te voeren, totdat het vrouwtje en biggetje hebben gegeten. Het mannetjesvarken heeft duidelijk honger, maar mag niets eten.

Het lijkt dat de volgelingen van deze kerk dierenleed in naam van religie goedkeuren. Laten we hopen dat de Dierenbescherming in Alabama Cowboy gauw weghalen bij deze man en hem een beter thuis bezorgen.

Bekijk hier de video:

Bron © PiepVandaag.nl Monique van Dijk Armor