Videomateriaal gemaakt tijdens een undercoveroperatie in Peru heeft aan het licht gebracht hoe jonge en volwassen dolfijnen op een vreselijke manier worden afgeslacht door Peruviaanse vissers, om vervolgens te worden ingezet als aas bij het vissen op haaien.

Dolfijn - dolfijnen afgeslacht
Dolfijn wordt gevild, sommige dieren zijn nog in leven wanneer de vissers hiermee beginnen | Foto via website BlueVoice.org

Dolfijnen worden geschoten met een harpoen, gestoken en geslagen, alvorens ze worden opengesneden, vaak dan nog in leven. De afgeslachte dieren worden daarna verwerkt tot aas, waarmee op haaien gevist wordt. Ook worden er dolfijnen gedood bestemd voor menselijke consumptie.

15.000 dolfijnen

Zeker 15.000 dolfijnen worden hier jaarlijks voor gedood, aldus de drie organisaties, Mundo Azul (Peru – Stop shark fisheries in Peru), Blue Voice (Verenigde Staten – Holocaust for dolphins and sharks in Peru) en de Ecostorm Agency (Groot-Brittannië – Revealed – horror of the world’s largest dolphin hunt) verantwoordelijk voor het undercover onderzoek, dat maanden in beslag heeft genomen.

Er is in het geheim gefilmd op twee verschillende haaienvissersboten en de vissers die zijn geïnterviewd bevestigen dat het doden van dolfijnen op deze wijze de normale gang van zaken is.

Stefan Austermuhle, directeur bij Mundo Azul bracht 24 dagen door op één van de haaienvissersboten:

“We hebben gefilmd vanaf de boot en in het water en wat we hebben gezien is onvoorstelbaar wreed. Ik verlamde compleet toen ik getuige was van hoe een dolfijn geslagen werd met een knuppel. Het enige wat ik kon doen was doorgaan met filmen en ook de slachting van de haaien in beeld brengen in de hoop dat de wereld deze tragedie ziet en er wat aan gedaan wordt. De Peruviaanse vissers bedreigen het voortbestaan van de dolfijn en richten de haaienpopulatie te gronde.”

Haaien

Ook de haaien komen afschuwelijk aan hun einde, blijkt uit het onderzoek. Stukken van de bek worden afgesneden terwijl de dieren nog leven en metaaldraad wordt in de hersenen geduwd en door de ruggengraat getrokken om de haaien te immobiliseren. Zwangere haaien worden niet gespaard en zonder pardon afgeslacht.

Zwangere haai
Zwangere haai afgeslacht, babyhaaien overlijden ter plekke | Foto via website BlueVoice.org

Het doden van dolfijnen is sinds 1997 verboden in Peru.

Undercover beeldmateriaal – Let op: Schokkende beelden

Bron ©PiepVandaag.nl