In iets meer dan een maand tijd zijn tien reeën met bijtwonden gevonden in Hilvarenbeek. Minstens één van de reeën was zwaargewond en moest worden afgemaakt.

reeën
Dode en zwaargewonde reeën gevonden in Hilvarenbeek | Foto: Pixabay

Bijtwonden

De boa’s die de reeën vonden, zagen dat de dieren bijtwonden hadden. De gemeente heeft iedereen opgeroepen om honden aan te lijnen. “Deze oproep staat los van de regels en boetes. De bossen zijn in eerste plaats leefgebied van veel dieren. Als we hier samen rekening mee houden en de natuur respecteren, kan iedereen blijven genieten van onze bossen”, zegt Nard van Orsouw, medewerker Openbare Orde, veiligheid en crisisbeheersing in Hilvarenbeek. De opsporingsambtenaren zullen de komende periode extra toezicht houden.

Verbod

Er geldt geen verbod op loslopende honden buiten de bebouwde kom van de gemeente Hilvarenbeek, maar eigenaren van bospercelen of stukken land mogen regels opstellen om loslopende honden te verbieden. Op deze regels wordt toegezien door handhavers van de gemeente of van de eigenaren. Wanneer regels van toepassing zijn, kunnen deze gevonden worden op de borden bij de ingang van het gebied. Het los laten lopen van honden in een gebied waar deze regels gelden, levert een boete op van 100 euro plus administratiekosten.

Bron:

©AnimalsToday.nl Annick Nieuwkoop