Een dierenbeul in België heeft een Shetlandpony doodgeslagen en een tweede vergiftigd. Een derde pony heeft de brute aanval overleefd.

dierenbeul
Shetlandpony (niet een van de slachtoffers) | Foto: publiek domein

Nick Vermeersch en Claudia Reichert uit Eernegem in Vlaanderen:

“Wat voor een onmens moet je zijn om zoiets te doen? Ik durf mijn kinderen bijna niet uit te leggen wat we met hun pony’s gebeurd is”. Wat kunnen die beestjes nu misdaan hebben om zo mishandeld worden?”

Braken
De pony’s graasden in een weide. Vorige week begonnen twee van de drie pony’s echter vreemd te doen, zou verklaren de eigenaars. De dieren braakten en hadden diarree. Nick:

“We lieten ze onderzoeken door een dierenarts en die was formeel: de pony’s waren vergiftigd.”

Zondagochtend vonden ze een van de pony’s in een grote plas met bloed in de weide. Nick:

“Hij was aan het snakken naar adem. Zijn schedel was helemaal doorboord. Iemand moet ’s nachts met iets heel hard en scherp eens op zijn hoofd geslagen hebben. Het beestje werd letterlijk de kop ingeslagen en daarna gewoon voor dood achtergelaten. Het moet echt een gruwelijke strijd gevochten hebben.”

De dierenarts heeft de pony moeten euthanaseren, om hem uit zijn lijden te verlossen.

Ontroostbaar
De kinderen van Nick en Claudia zijn ontroostbaar. Elke dag gingen ze na school naar hun pony’s om ze te verzorgen. Nick:

“Dat was altijd het eerste waar ze over begonnen. Ik heb de jongste nog niet verteld wat er precies gebeurd is. Ik weet niet goed hoe ik het uit moet leggen.”

De opa van de drie kinderen, Gottfried, is ook enorm geraakt door het voorval. De gepensioneerde man dan de zorg voor de pony’s op zich.

“Wie doet nu zoiets? Het waren nochtans echt lieve beestjes. Ik begrijp niet waarom iemand die kwaad zou willen doen.”

Steun
Volgens vader Nick is de derde pony totaal van slag:

“Het is precies alsof hij huilt, heel vreemd. Zulke dieren kunnen echt niet goed alleen zijn. Dus ik heb zijn moeder is nu bij de vorige eigenaar gekocht. Hopelijk vindt hij daar een beetje steun.”

Nick heeft aangifte gedaan bij de politie. Hij heeft wel een vermoeden wie er achter de gruwelijke daad zit. De politie zal verder onderzoek instellen.

Bron ©PiepVandaag.nl Monique van Dijk Armor