Vorige week meldde PiepVandaag.nl dat er negen dode dieren op een boerderij in Lopikerkapel waren aangetroffen. Het zou gaan om koeien en kalveren.

Lopikerkapel
Foto: borden.plaatsengids.nl | H.W. Fluks

Gisteren hebben inspecteurs van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) nog eens 67 ernstig verwaarloosde runderen weggehaald bij deze boer.

De dieren konden niet normaal staan door de enorme hoeveelheid mest in de stal. Een woordvoerder van NVWA laat desgevraagd weten dat de 67 dieren niet eerder in beslag zijn genomen omdat de boer de mogelijkheid moet krijgen de situatie te verbeteren. Gevolg is helaas dat de dieren nog een paar dagen in erbarmelijke omstandigheden hebben moeten leven.

Bij hercontrole bleek dat de dieren nog steeds diep in hun eigen mest stonden en er verder ook niets verbeterd was. Het feit dat deze boer zich al eerder heeft moeten verantwoorden voor de strafrechter en ook al eerder een houdverbod heeft opgelegd gekregen zegt natuurlijk genoeg. De boer is overigens tegen de uitspraak met betrekking tot het houdverbod in beroep gegaan.

De dieren zijn nu overgebracht naar een opvangadres waar ze medische zorg krijgen.

De Partij voor de Dieren laat weten zich hard te gaan maken voor een beroepsverbod voor boeren die hun dieren structureel verwaarlozen.

Bron: NVWA ©PiepVandaag.nl


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.