Van honden tot chimpansees, tot leeuwen en tijgers: overal ter wereld worden dieren in gevangenschap gehouden. Voor laboratoriumexperimenten, de entertainment– en bio-industrie. Het lijkt meestal een uitzichtloze situatie… Gelukkig is er hoop! Mensen met het hart op de juiste plaats zetten zich in om deze dieren te redden en weer uit te zetten in reservaten of in het wild.

gevangenschap
Still YouTube

De reactie van de dieren die voor het eerst de vrije natuur zien en ruiken is prachtig. Voor de dieren zelf, die jarenlang in gevangenschap hebben geleefd, moet het een zeer aangrijpend moment zijn, maar ook voor hun redders is het een verheugende gebeurtenis. Hiervoor hebben zij het tenslotte allemaal gedaan.

Deze ontroerende video toont onder andere vossen, honden, zeehonden, een tijger en een leeuw die voor het eerst hun voetstappen richting de vrijheid zetten.

Bron: The Dodo ©PiepVandaag.nl Liesbeth de Vogel


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.