De tweejarige rottweiler Brutus, uit de Verenigde Staten, kan weer lopen dankzij vier mechanische poten. Brutus werd kreupel nadat zijn onderpoten bevroren waren en geamputeerd moesten worden. Dankzij de mechanische poten is de rottweiler weer iets mobieler.

Brutus - mechanische poten
Brutus | Screenshot video YouTube.com

De hond is de tweede ter wereld met vier pootprotheses. Inmiddels is hij begonnen met revalidatie. Zijn loopje ziet er nog wel vreemd uit.

Laura Aquilina, het baasje van Brutus:

“Hij kan eindelijk weer buiten lopen. Het is alleen niet altijd een even mooi gezicht.”

Een Amerikaans bedrijf, dat elk jaar voor 250 dieren protheses maakt, heeft ervoor gezorgd dat de rottweiler weer zijn dagelijkse rondje kan maken en kan spelen. De oprichter van het bedrijf vertelt:

“Brutus is een bijzonder geval. Hij heeft veel pech gehad. Maar hij kan nu weer allerlei ‘hondendingen’ doen. Als hij in een asiel was terechtgekomen, zou waarschijnlijk niemand hem willen adopteren. Het is belangrijk dat mensen weten dat wij dieren op deze manier toch kunnen helpen.”

Brutus is nog lang niet hersteld. Tijdens de therapie krijgt de hond allerlei oefeningen om zijn balans te verbeteren. En binnenkort krijgt hij zelfs nieuwe poten, zodat hij nog mobieler wordt. Aquilina:

“Wij hopen dat hij binnenkort kan rennen en spelen met andere honden en dat wij langere tochten met hem kunnen maken.”

Bron: AD.nl ©PiepVandaag.nl Walter Eijndhoven