De Spaanse gemeente Algemesi (Valencia) wijzigt een belangrijk element van de beruchte feesten met jonge stieren, de zogenaamde becerradas. De becerradas zijn stierengevechten met jonge stieren van nog geen twee jaar oud. Er is nu besloten om geen banderillas (versierde stok met weerhaken) meer te gebruiken en het dier niet te verwonden en te doden tijdens het feest. Het feest verandert nu in ‘capeas’. Wat dit precies gaat inhouden is nog onduidelijk, omdat de besluitnemers nog niet hebben verklaard wat de invulling hiervan zal zijn.

becerradas
Foto: Partido Animalista PACMA

De anti-stierenvechtbeweging heeft jarenlang druk uitgeoefend op Algemesi om een einde te maken aan de becerradas. De pro-stierenvechtverenigingen hebben nu gezamenlijk besloten om deze wijziging door te voeren.

CAS International strijdt al jaren tegen alle vormen van stierenvechten en is tevreden met het besluit om de stier niet meer te verwonden tijdens de becerradas. Echter, het is nog niet bekend wat er nu met de jonge stieren gaat gebeuren. De stierenvechtsector is een commerciële industrie, en het is heel goed mogelijk dat de jonge stieren herhaaldelijk ingezet zullen worden in stressvolle feesten met stieren. Ook is het mogelijk dat de stieren alsnog gedood worden na de ‘capeas’ door een slachter. Het einde van de becerradas betekent in ieder geval het einde van een gruwelijke dood voor de jonge stieren. Het is een stap voorwaarts, maar er zullen er nog meer moeten volgen.

Bekijk hieronder een video van de becerradas. Let op: de beelden kunnen als schokkend worden ervaren.

Bron: CAS International ©PiepVandaag.nl