De stad Spokane, in de staat van Idaho, in de Verenigde Staten, zet zich in om voor meer dan 100 dieren een nieuw huis te vinden in de regio. Ze werden door Wings of Rescue uit diverse dodingsstations in de VS opgehaald en ingevlogen naar Coeur d’Alene, Idaho.

dieren
Zorro had geluk en mocht mee in het vliegtuig | Foto: facebookpagina Wings of Rescue

Volgens Wings of Rescue zal het niet lang duren voor de dieren geadopteerd zullen worden. Diverse shelters waren aanwezig op het vliegveld waar de 162 katten en honden ingevlogen werden. Onder meer worden ze gebracht naar de shelters the Skopane Humane Society en the Kooteni Humane Society gebracht. De rest zal opgevangen worden in shelters in Montana en Seattle.

De dieren zijn afkomstig uit shelters in Tennesee, Arkansas en Mississippi. Deze opvangen verkeren in financiële nood en staan steeds voor grotere uitdagingen om de honden en katten in leven te houden. Jeff Bergstrom, van Spokanimal, zegt dat deze shelters overbevolkt zijn en er geen ruimte meer is om nieuwe dieren op te nemen.

ARVE Error: Mode: lazyload not available (ARVE Pro not active?), switching to normal mode
Dit is het derde jaar dat Spokane dieren accepteert op te nemen via Wings of Rescue. 300 honden en katten zijn vorig jaar geadopteerd en het is de verwachting dat alle nieuwe dieren ook geadopteerd zullen worden. Alle shelters geven aan geen problemen te hebben met het opnemen van de honden en katten, wetende dat het alternatief hun dood zou zijn.

Bron ©AnimalsToday.nl Estefania Pampin Zuidmeer


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.