De Bangkok World Safari Zoo in Thailand laat orang-oetans met elkaar boksen om bezoekers te vermaken. Help mee deze praktijken te stoppen en teken de petitie op Care2!

boksen
Teken de petitie om dit te stoppen! | Foto: World Animal Protection

Orang-oetans zijn onze naaste familieleden in het dierenrijk, we delen 97 procent van ons DNA. De dieren zijn zeer intelligent en banden tussen moeder en kind zijn hecht. Maar ondanks de vele overeenkomsten streven de dieren er niet naar om mens te zijn. Ze leven liever in boomtoppen dan op de grond, zijn veel meer op zichzelf dan mensen en hebben ook totaal geen behoefte zich aan te kleden of publiek te vermaken.

Hartverscheurend
En toch is dat laatste precies wat deze dierentuin in Bangkok doet: ze dwingen de dieren, die normaal gesproken nooit zomaar de confrontatie met elkaar zouden aangaan, een potje te boksen voor publiek. De beelden zijn hartverscheurend: gehuld in sportkleding en met bokshandschoenen aan worden de dieren gedwongen met elkaar te vechten voor de ogen van enthousiaste dierentuinbezoekers. De zoo noemt de orang-oetans zelf ‘de grappigste en harigste kampioenen’, maar achter deze ‘attractie’ gaat een wereld van dierenleed schuil.

De trainingsmethoden die gebruikt worden om deze dieren dit voor hen totaal onnatuurlijk gedrag uit te oefenen zijn gruwelijk. De vreedzame, vriendelijke dieren worden tot dit gedrag gedwongen door angst en pijn. De trainers gebruiken geweld en honger om de dieren te dwingen, en slaan en duwen de zachtaardige dieren net zolang tot ze doen wat van hen gevraagd wordt.

Teken de petitie
Protest hiertegen is enige manier om dit soort excessen te stoppen en dat kan ervoor zorgen dat mensen deze dierentuin niet meer bezoeken. Woon dit soort misstanden niet bij, zodat de dierentuin er geen profijt meer van heeft. Helaas bevelen sommige reiswebsites zoals TripAdvisor de ‘Orangutan Boxing Show’ van Safari World zelfs aan als een zeer aantrekkelijke attractie, die elk jaar meer bezoekers trekt.

Deze wreedheden moeten stoppen, teken daarom vandaag nog de petitie op Care2.

Bron: One Green Planet ©AnimalsToday.nl Lydia Zittema