Na publieke druk vanuit Denemarken zelf, maar ook van daarbuiten, gaat de Deense regering bestialiteit, oftewel seks met dieren, eindelijk verbieden. De minister van voedsel en landbouw, Dan Jørgensen, verklaart: “het is tijd om bestialiteit uit Denemarken te bannen”.

Paarden - paardensector bestialiteit
Foto: Saparevo via Compfight cc

Jørgensen:

“Ik heb besloten dat we seks met dieren moeten verbieden. Daar zijn veel verschillende redenen voor. De belangrijkste reden is dat in het overgrote deel van de gevallen om een aanval tegen dieren gaat. En onder alle omstandigheden, bij twijfel of het een dier schaadt, moet gekozen worden voor het dier”.

Dieren kunnen natuurlijk ook geen nee zeggen. Daarom alleen al zou het verboden moeten worden, zegt Jørgensen. Ook het feit dat de reputatie van Denemarken leidt onder het toestaan van bestialiteit was een belangrijke overweging in zijn beslissing. De afgelopen jaren was Denemarken geïsoleerd als het enige land dat geen verbod op bestialiteit had.

In Zweden is seks met dieren vanaf april vorig jaar verboden en in Noorwegen is bestialiteit al verboden sinds 2011. Ook in Duitsland is seks met dieren illegaal. De wetgeving in deze landen heeft ertoe geleid dat er een ondergronds sekstoerismeindustrie is ontstaan in Denemarken. Sinds maart 2010 is bestialiteit ook in Nederland bij wet strafbaar en valt seks met dieren onder dierenmishandeling.

Door de korte documentaire ‘Animal Fuckers’, gemaakt door Amerikaans mediabedrijf Vice, kwam er veel aandacht voor het feit dat Denemarken geen wet tegen bestialiteit heeft. Voor deze documentaire spraken de filmmakers met zowel mensen die seks met dieren hebben en zeggen dat ze de dieren absoluut geen kwaad doen, en met dierenbeschermers die al jaren strijden voor een verbod op bestialiteit in Denemarken.

Een recente poll gaf aan dat 76 procent van de Deense bevolking achter een wet staat die seks met dieren verbiedt.

Bekijk de korte documentaire Animal Fuckers hier:

Bron: The Local ©PiepVandaag.nl


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.