Gisteren was het Wereld Dag tegen Foie Gras. Op deze dag wordt extra aandacht gevraagd voor de miljoenen ganzen en eenden die worden gemarteld voor deze ‘delicatesse’.

Wereld Dag tegen Foie Gras

Ganzen worden gedwangvoederd om hun lever snel te laten vervetten, om zo foie gras te produceren. Door een lange buis in de keel krijgen de dieren meerdere keren per dag een vette maïspap de maag ingepompt, wat leidt tot afschuwelijke angst en ademhalingsproblemen. De dieren worden in kleine metalen kooien gehouden, om er zeker van te zijn dat ze niet kunnen ontsnappen.

Elk jaar worden er alleen al in Frankrijk, de grootste foie gras producent ter wereld, dertig miljoen dieren op deze gruwelijke manier mishandeld. In Nederland mogen ganzen niet voor commerciële doeleinden worden gebruikt, maar er worden ieder jaar wel enorme hoeveelheden foie gras uit het buitenland geïmporteerd.

Tijdens Wereld Dag tegen Foie Gras worden er wereldwijd demonstraties georganiseerd tegen de productie van foie gras. Mensen worden opgeroepen géén foie gras te kopen en ze worden gevraagd zich uit te spreken tegen de afschuwelijke manier waarop de dieren moeten leven en de manier waarop ze worden mishandeld. Ondanks het feit dat de productie van foie gras in vele Europese landen is verboden, is het niet verboden foie gras te verkopen.

Bekijk hieronder een undercovervideo van de Franse dierenrechtenorganisatie L214, die bij zes verschillende foie grasfabrieken beelden maakte.

LET OP: schokkende beelden!

Teken nu de petitie om de productie en import van foie gras in Europa te stoppen.

Wereld Dag tegen Foie Gras

Bronnen: Dierenbescherming.nl & Stop-foie-gras.com ©PiepVandaag.nl Monique van Dijk Armor


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.