Een Siberische husky met de naam Da Hei belandde in erg slechte conditie op de operatietafel van de Chinese dierenarts Liu. De hond miste alle vier zijn poten die op wrede wijze waren afgescheurd. Liu maakte het welzijn van Da Hei zijn verantwoordelijkheid en dankzij de toewijding heeft de hond het drama wel overleefd en kan hij nu zelfs weer lopen.

Da Hei
Da Hei | Screenshot

Dierenars Liu is werkzaam in de Chinese stad Dalian en kreeg op een dag te maken met de Siberische husky. Twee jonge mannen brachten hem binnen voor behandeling en vertelden dat ze geld gingen halen bij de bank, maar kwamen nooit terug. Da Hei was er op dat moment erg slecht aan toe. Het arme dier moest geopereerd worden en zijn vier poten werden geamputeerd. Na deze operatie, die gelukkig slaagde, bleek dat Da Hei een ware vechter was.

De dierenarts was vastberaden om de hond niet alleen te helpen overleven maar ook weer te laten lopen. Met de hulp van gulle donaties kon hij kunstmatige ledematen maken voor de husky. Het duurde acht maanden om ze goed te laten passen. Da Hei heeft nog wel wat moeite om erop te kunnen lopen maar hij kan zich nu wel vrij bewegen. Na al het eerdere leed heeft Da Hei zijn veilige thuis gevonden bij dierenarts Liu.

Husky walks again after being fitted with prosthetics

Bron ©PiepVandaag.nl Jasper Kromdijk


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.