Aanstaande zaterdag 18 oktober gaat de Amerikaanse documentaire ‘Cowspiracy: The Sustainability Secret’ in première. De film zal worden getoond in De Toneelschuur in Haarlem.

Cowspiracy

Cowspiracy legt de gevolgen van de (extensieve & intensieve) veehouderij bloot en voelt de milieubeweging stevig aan de tand. Volgens de filmmakers zet de milieubeweging zich onvoldoende in om de gevolgen van de consumptie van dierlijke producten op de maatschappelijke en politieke agenda’s te krijgen.

Volgens filmmakers Kip Andersen en Keegan Kuhn is het consumeren van dierlijke producten de hoofdoorzaak van de massale vernietiging van regenwouden, de vervuiling van ons drinkwater, voedseltekorten et cetera. Dit is ook bij de milieubeweging bekend, laat de film zien, maar dit wordt niet direct naar buiten uitgedragen.

Cowspiracy is voor een groot deel door crowdfunding tot stand gekomen.

Tijdens de première in Haarlem zullen filmmakers Andersen en Kuhn aanwezig zijn en met het publiek in gesprek gaan over de film. Hier zijn verschillende politici bij aanwezig, waaronder Tweede Kamerlid Esther Ouwehand van de Partij voor de Dieren.

Bekijk hieronder de officiële trailer van Cowspiracy

©PiepVandaag.nl


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.