Het Canadese Ministerie van Visserij en Oceanen (Department of Fisheries and Oceans – DFO) heeft de jacht op de grijze zeehond in het meest zuidelijke gedeelte van de Golf van St. Lawrence goedgekeurd.

grijze zeehond
Grijze zeehond | ©Yves Adams, Vilda natuurfotografen

In Gebieden 21 tot en met 26, waaronder de gehele Northumberland Strait tot en met de Bay of Chaleur in noordelijk New Brunswick vallen, mag volgens het nieuwe “conservation harvesting plan”, dat DFO heeft goedgekeurd, op de grijze zeehond gejaagd worden.

DFO-woordvoerder Krista Petersen zegt dat het ministerie een “hail out” boodschap van zeehondenjagers heeft ontvangen, waarin ze laten weten dit jaar op zeehonden te zullen gaan jagen.

“Op deze manier wordt bijgehouden wie wat doet. Dit gebeurt ook bij de krabvisserij bijvoorbeeld,” aldus Petersen.

In Gebied 27, wat de oostelijke kant van Cape Breton en het beruchte zeehondenjachtgebied op Hay Island omvat, mag niet op de grijze zeehond gejaagd worden. Petersen weet niet of de jagers al zijn aangevangen met de jacht.

Binnen de Europese Unie geldt een verbod op het importeren en verkopen van zeehondenbont, -vlees, -vet en andere zeehondenproducten. Eind december vorig jaar boden Hollywoodproducer Sam Simon en actrice Pamela Anderson zeehondenjagers 1 miljoen dollar om te stoppen met het jagen op zeehonden.

Bron ©PiepVandaag.nl Monique van Dijk Armor


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.