Afgelopen weekend zijn de webcams weer aangezet van Beleef de lente. Het is alweer het 14e seizoen waarin iedereen opnieuw kan meegenieten met het liefdesleven van vogels in de lente. Ook de publiekslievelingen ooievaar, steenuil en slechtvalk zijn ook dit jaar weer van de partij.

bosuil
Camera’s broedende vogels staan weer aan! | Foto: Pixabay

De bosuil is er elk jaar weer vroeg bij, omdat jonge bosuilen het nest verlaten zodra andere vogels met broeden beginnen. Bosuilen eten behalve muizen namelijk ook kleine vogels. De camera bij het nest waar zowel de zeearend, havik als buizerd op azen gaat ook dit jaar weer aan. Nieuw dit jaar is een camera bij een tuinvijver in het bos. Voor de camera zie je diverse tuinvogels, zoals de merel en koolmees, drinken en badderen.

De camera’s bij de andere soorten worden gedurende het seizoen aan gezet, zodra daar de eerste tekenen van leven zijn. Daar zitten een aantal nieuwe soorten bij. Welke dat zijn wordt later bekend gemaakt. In totaal volgt Beleef de Lente dit jaar minimaal 12 soorten.

Miljoenen mensen over de hele wereld hebben de afgelopen jaren zo het leven van diverse broedvogels van heel dichtbij meegemaakt. Naast de live beelden, zijn er ook dagelijks korte filmpjes met hoogtepunten te zien op www.beleefdelente.nl.

Per vogel wordt een weblog bijgehouden door een deskundige om duiding te geven aan de beelden. Ook is er een forum waar kijkers met elkaar kunnen praten over de vogels en hun vragen kunnen stellen aan de deskundigen.

Op deze manier worden mensen op een laagdrempelige manier verbonden met de natuur en prachtige broedvogels die Nederland rijk is. Veel kijkplezier.

Bron: