Dierenrechtenorganisatie Bite Back eist dat de autoriteiten grondig onderzoek doen naar de daders die woensdag in het Brabantse dorp Heesch dode varkens hebben neergelegd, op de plek waar mogelijk een asielzoekerscentrum gaat komen.

dode varkens
Foto: RTVKatwijk

Er werden 2 dode varkens gevonden. Eén kadaver lag op het een transformatorhuisje, het andere hing aan een boomtak. Bite Back vindt dat deze daad volkomen respectloos is naar de dieren en naar toekomstige vluchtelingen toe. De organisatie hoopt dat er duidelijke tips van bezorgde burgers zullen binnenkomen die kunnen leiden tot een arrestatie. Woordvoerder Alex Romijn:

“Wanhopige mensen vluchten weg van oorlog, geweld en intimidatie. Ondertussen zijn er hier in Nederland groeperingen die er doelbewust voor kiezen deze mensen te stigmatiseren. En dan ook nog de lichamen van dode varkens uit de intensieve veehouderij misbruiken om hun racistische agenda te verspreiden: dit is totaal onacceptabel. Wij hopen dat de daders snel gevonden zullen worden en hen een passende straf zal opgelegd worden.”

Bij de dode varkens hingen ook spandoeken met de teksten ‘’Volk zegt nee tegen AZC’ en ‘500 is te veel’.

Persbericht Bite Back