De beruchte neushoornstroper Rajkumar Chepang is door het Chitwan District Court in Nepal veroordeeld tot 15 jaar cel voor zijn betrokkenheid bij het stropen van neushoorns.

neushoornstroper
Witte neushoorns | Foto: Zigomar/Wikimedia

Rechter Tek Narayan Kunwar kwam eind juni tot deze uitspraak. Het is de maximale straf die voor het stropen van neushoorns kan worden opgelegd. Chepang werd met hulp van INTERPOL opgepakt in Maleisië.

Nieuwe grondwet
Er lopen maar liefst 19 zaken tegen Chepang voor het doden en verkopen van lichaamsdelen van 21 neushoorns. 6 zaken hiervan zijn al afgehandeld. De zaken werden aangespannen na het invoeren van de nieuwe grondwet.

Van de in totaal 11 verdachten van betrokkenheid bij stroperij, waaronder Chepang, heeft Milan Bote een celstraf van 7 jaar gekregen. De overige 10 verdachten zijn allemaal veroordeeld tot 15 jaar cel. Chepang zit momenteel zijn straf uit in Bharatpur.

Bron ©PiepVandaag.nl Laura Polderman

 


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.