PETA eist dat er een onderzoek wordt ingesteld naar de uilen en andere dieren die worden gebruikt bij de tour door de Harry Potter studio’s in Leavesden, nabij Londen. De dieren zitten in veel te kleine kooien, moeten vernederende kunstjes doen en zijn gestrest.

Harry Potter
Sneeuwuil | © Yves Adams, Vilda natuurfotografen

Daarbij hebben de uilen last van cameraflitsen en harde muziek en kunnen aanwezigen ze zelfs aanraken. Nadat er klachten van bezoekers van de studio’s waren binnengekomen startte PETA een onderzoek. De dierenrechtenorganisatie maakte undercoverbeelden, waarop te zien is hoe de dieren worden behandeld tijdens de tour op de set van de Harry Potter-films.

PETA roept Warner Bros Studio Tour op het gebruik van de dieren tijdens de tour te stoppen en de gezondheid van de dieren te onderzoeken.

Mimi Bekhechi, PETA-directeur, vertelde aan de BBC:

“Het opsluiten van uilen in kleine kooien waar ze alleen maar aan hun veren kunnen trekken, gaat tegen alle principes in die J.K. Rowling zo mooi beschrijft in haar boeken. PETA roept Warner Bros Studio Tour om de uilen niet langer mee te laten doen in de tour.”

In een reactie heeft Warner Bros laten weten dat de dieren niet voortdurend in de studio aanwezig zijn.

“Ze zijn er maar kort en worden alleen door experts aangeraakt. We hebben het bedrijf dat de uilen traint gevraagd om de kwestie te onderzoeken.”

Bekijk hier de e-mailactie die PETA is gestart.

Uilen hebben het helaas al eerder zwaar te verduren gehad dankzij de Harry Potter films. Hedwig was zo populair dat het velen een goed idee leek om een uil als huisdier aan te schaffen. Dit resulteerde in veel gedumpte dieren in vogelopvangcentra, nadat het nieuwtje eraf was.

Bron: AD.nl ©PiepVandaag.nl


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.