In de Californische stad Los Angeles zagen ooggetuigen hoe een pup waarvan het pootje was afgehakt door een dierenbeul van een tien meter hoge brug werd gegooid. Dankzij het snelle handelen door een vrijwilliger van een daklozenorganisatie is het onfortuinlijke hondje aan de dood ontsnapt.

afgehakt pootje
Jordan | © Hope For Paws

Toen hij de pup op een plastic zak in de rivier zag zitten, belde de ooggetuige met dierenhulporganisatie Hope For Paws, zodat het hondje kon worden gered. Eldad Hagar klom via een ladder in het grotendeels droog liggende kanaal, en schrok toen hij het toegetakelde hoopje ellende zag.

Het arme beestje werd uit de rivier gehaald en naar een kliniek gebracht ter behandeling. Onderweg in de auto kreeg hij de naam ‘Jordan’. Volgens de dierernarts is hij door het oog van de naald gekropen. Tijdens de medische behandeling werden namelijk ook schurft en allerlei bacteriële infecties ontdekt. Zijn kans op overleven was eigenlijk nihil.

Gelukkig is Jordan op wonderbaarlijke wijze hersteld en heeft hij een goed thuis gevonden. En hij is niet alleen. Samen met twee andere speelkameraadjes, Lola en Frankie, zet hij nu de boel op stelten, op drie pootjes.

Pak de zakdoeken er maar bij, want deze redding van Hope For Paws is minstens zo aangrijpend als vorige hulpacties.

Bronnen: AD.nl, Hope For Paws ©PiepVandaag.nl Walter Eijndhoven