Patricia Verboom schrok donderdag enorm toen zij haar hond uitliet. In haar buurt in de Frederik Hendrikstraat in het Brabantse Bergen op Zoom trof ze twee dode katten aan. Eerst dacht ze dat de katten het slachtoffer waren geworden van een aanrijding, maar toen ze dichterbij kwam bleken de katten te zijn doodgeslagen.

doodgeslagen katten
Fotocredit: Silvia Morés Flickr via Compfight cc

Verboom werd er misselijk van en zegt flink te hebben gehuild donderdag na de schokkende vondst. Kinderen die de katjes ook hebben zien liggen zijn huilend weggefietst. Een moeder hield haar hand voor de ogen van haar kind om zo te voorkomen dat het met het afschuwelijke tafereel in aanraking zou komen.

Niet alleen Verboom is ervan overtuigd dat de katten door menselijk handelen om het leven zijn gebracht, ook diverse andere ooggetuigen delen die mening. Het is onbegrijpelijk dat er iemand rondloopt die zo’n verschrikkelijke daad op zijn geweten heeft. Verboom begrijpt er niets van. Volgens haar gaat een om een psychopaat, want je bent geen mens als je dit doet.

Medewerkers van de dierenpolitie deden onderzoek in de wijk in Bergen op Zoom. Ze spraken met buurtbewoners over de kattenmoord om zo te kunnen achterhalen wie de eigenaar is van de dieren. Een van de eigenaren, van kat Tupac, is inmiddels gevonden en op de hoogte gesteld. 

Bron: AD.nl ©Animals Today Lianne Raat