Drie eenden zijn, vermoedelijk voor de slacht, meegenomen uit de tuin van Monique Flohr in Den Helder. Het gaat om Indische loopeenden, die vrij rondlopend op het erf van het ene op het andere moment spoorloos waren. Tot woensdag de kop van Duckie werd gevonden. Monique looft een beloning uit om de dader(s) te vinden.

Beloning: Wie doodde de eenden van Monique?
Wie doodde de eenden van Monique? | Foto: screenshot video NH Nieuws/YouTube

Indische loopeenden stammen af van wilde varianten en danken hun naam aan het feit dat ze vrijwel niet vliegen, op een paar meter fladderen na. Wel kunnen ze hard rennen, vandaar dat ze in het Engels runnerduck, vrij vertaald ‘ren-eend’ genoemd worden. Omdat ze niet vliegen zijn ze makkelijk te pakken, al zal dat niet zonder gekwaak gaan tijdens het rennen. Indische loopeenden zijn herkenbaar aan hun hoog uitgestoken nek en gestrekte lichaam, om boven alles uit te kunnen kijken.

De eenden verdwenen in de nacht van zondag op maandag 29 juni uit de tuin aan het Chrysanthof in Den Helder.

.
De drie eenden, Donald, Duck en Daffy, werden door Monique in de watten gelegd, want ze was en is dol op haar dieren. Duck en Daffy waren twee witte vrouwtjes die later vergezeld werden door Donald uit vogelasiel De Paddestoel in Den Helder. Monique Flohr zegt over Donald tegen NH Nieuws:
.

“Het was meteen raak. Hij had het hier helemaal naar zijn zin.”

Woensdag werd de afgerukte kop van Duckie gevonden, waarmee de vrees bewaarheid lijkt dat Monique de andere twee eenden ook niet levend terug zal zien. Ze is erg verdrietig dat ze de drie dieren zal moeten missen:

“Voor mij waren de eenden mijn leven. Ik ben al heel beperkt, omdat ik niet kan werken, maar dat ze mij dit moeten aandoen… door ze zo onder mijn neus weg te halen. En vijanden heb ik niet, dacht ik.”

Mogelijk een bekende

Monique is toezichthouder in de wijk en kent veel mensen. Ze heeft in de nacht dat het gebeurde wel gehoord dat de dames geluid maakten, maar niet heel erg en de honden sloegen ook niet aan. Monique Flohr vermoedt daarom dat het een bekende persoon is geweest.

Onderstaand verslag werd gemaakt door NH Nieuws:
.

Beloning

Monique Flohr heeft 300 euro uitgeloofd voor de gouden tip die naar de dader leidt. Weet je meet over deze zaak, neem dan contact op met de politie via 0900-8844 of eventueel via 144 van de dierenpolitie. Wil je onbekend blijven dan mag je ons ook mailen op redactie@animalstoday.nl. Wij respecteren je privacy. Heb je informatie over dader(s) speel dan nooit eigen rechter, wat kan leiden tot onverkwikkelijkheden.

Bronnen:

©AnimalsToday.nl BVR