Na jaren van undercoveronderzoek op een zogenaamde alligator farm in de Amerikaanse staat Florida heeft de politie 9 mensen gearresteerd die betrokken zijn bij illegale praktijken op de boerderij.

Alligator farm
Still Fox4

De 9 gearresteerde mannen, waaronder een bioloog, worden er van verdacht in strijd met de wet te hebben gehandeld door illegaal in het bezit te zijn van de Amerikaanse alligator, uitbroeden van eieren, vervalsen van officiële documenten, afpersen, handelen in gestolen waar en andere overtredingen van de natuurwet. De bioloog hielp de stropers alligatoreieren uitkiezen, zodat er niet te veel tegelijk werden weggenomen uit nesten.

Naar aanleiding van de arrestaties heeft Grant Burton, hoofd van de Florida Fish and Wildlife Conservation Commission, het volgende laten weten:

“Veel van de verdachten zijn onderdeel van een criminele groepering. Veel van de misdaden die zij plegen hebben enorme consequenties voor het milieu en de economie. Naast de schade die de verdachten toebrengen aan de natuur hebben ook ondernemers die wel volgens de regels handelen veel last van de criminelen die op de zwarte markt opereren.”

Infiltratie
Door succesvol te infiltreren in de criminele organisatie op de alligator farm zijn de onderzoekers er in geslaagd waardevolle informatie en bewijs te verzamelen over jagers die de wet overtreden met het fokken van alligators en het uitbroeden van alligatoreieren. Tijdens het onderzoek is bewijs vastgelegd van het illegaal uitbroeden van meer dan 10.000 eieren. De politie verwacht nog meer arrestaties te verrichten naar aanleiding van het onderzoek, dat nog verder loopt.

Bekijk een reportage van Fox4 hier.

Bron: World Animal News ©AnimalsToday Lianne Raat