Een hond die meer dan 9 meter naar beneden viel van een klif in Noord-Ierland is na een spannende hulpactie gered door de kustwacht.

klif
Belle en haar redders | Foto: Coleraine Coastguard/Facebook

Toen de 1-jarige Engelse springerspaniël Belle van Portballintrae naar de Causeway in Noord-Ierland ging wandelen met haar baasjes, had niemand kunnen weten dat ze zo’n drie uur later het middelpunt zou zijn van een uitdagende reddingspoging.

Noodoproep
Haar baasjes deden afgelopen vrijdagavond na tienen een noodoproep toen Belle over de klif verdween. Ze hadden al twee uur tevergeefs geprobeerd het bange teefje te redden, maar helaas zonder resultaat. De kustwachteenheden van Ballycastle en Coleraine snelden naar de betreffende plek. Het redden van een mens in zo’n benarde positie zou al moeilijk zijn; een bange hond in het donker was een hele uitdaging.

De teams gebruikten speciale touwreddingsapparatuur om een technicus via de klif naar beneden te laten zakken en zo de Engelse springerspaniël te redden. De hond was aan het rillen van de schrik, maar verder gelukkig niet gewond. Ze werd veilig naar de top van de klif gebracht, waar de eigenaars opgelucht waren en ontzettend dankbaar voor de redding van hun geliefde viervoeter.

Aangelijnd houden
Belle heeft geboft, maar helaas zijn er heel veel voorgangers geweest die minder geluk hadden. Ryan Gray, kustwachter:

“We willen mensen met honden dan ook echt aanraden om hun beestjes aan de riem te houden dichtbij het water en de kliffen. Mocht er iets gebeuren, bel dan meteen het alarmnummer en vraag naar de kustwacht. Wij zijn getraind voor dit soort situaties.”

Bronnen: BBC, Facebook Coleraine Coastguard ©AnimalsToday.nl Sophie Janssen


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.