Amsterdam – Naakt in een prachtig groen bos geeft Alicia Silverstone alles bloot in een nieuwe PETA-campagne, gefotografeerd door celebrity-fotograaf Brian Bowen Smith waarin wordt duidelijk gemaakt dat: “Ik ben liever naakt dan dat ik wol draag. Draag veganistisch.” De advertentie, hier verkrijgbaar, is de nieuwste toevoeging aan PETA’s iconische “Ik ben liever naakt” serie, welke de afgelopen twee decennia het leed van voor mode gedode dieren heeft blootgelegd.

Alicia Silverstone
Foto: PETA

In een video-interview met PETA onthult Silverstone de naakte waarheid over wol: “[H]et is gewoon zo snel, het scheerproces”, zegt ze. “[De schapen worden] gesneden, pijn gedaan. Ze worden serieus verwond en er is geen zorg voor hen wanneer dit gebeurt. Het is enkel, ‘op naar de volgende’.”

Dat is de reden waarom ze samen met PETA een #WolVrijeWinter promoot. “Waarom die stap niet maken?” vraagt ze. “Zeg, ‘Ik zal nooit meer wol kopen’.”

PETA – wiens motto deels leest dat “dieren niet van ons zijn om te dragen” – heeft herhaaldelijk de wreedheid jegens schapen in de wolindustrie onthuld. Ongeduldige medewerkers werden betrapt op het slaan, schoppen en stompen van schapen, waarvan sommigen overlijden door de mishandeling. Wanneer ze niet langer nodig zijn in de wolindustrie, worden ze geslacht.

Silverstone is een PETA US supporter sinds haar Clueless dagen en maakt onderdeel uit van een lange lijst van bekende gezichten – inclusief Eva Mendes, Pink, Penélope Cruz, Lucy Watson en Pamela Anderson – wie zich allemaal hebben bloot gegeven om PETA en haar internationale zusterorganisaties te helpen om meelevende mode te promoten.

Persbericht PETA Nederland