De jaarlijks terugkerende vangst en gruwelijke afslachting van dolfijnen in en rond het Japanse Taiji is gisteren weer begonnen en zal 6 maanden duren. Nog altijd is deze wrede traditie in Japan niet afgeschaft, waarmee het ogenschijnlijk zo beschaafde land zich ieder jaar weer lelijk op de kaart zet.

afslachting
Het water kleurt rood van het bloed na afslachting dolfijnen in ‘The Cove’ (de inham) | Foto: ©Sea Shepherd

Iedere dierenvriend gruwelt bij de naam Taiji, waarover we al zo vaak en veel gepubliceerd hebben, samen met honderden andere dierenwelzijnsorganisaties wereldwijd. Zondag 30 augustus was het Japan Dolphins Day, een eveneens jaarlijks terugkerende traditie van protesten tegen de dolfijnenslachting in Taiji. Dit jaar vonden diverse online evenementen plaats, omdat de coronacrisis echte demonstraties vrijwel onmogelijk maakt. Vorig jaar werd echter nog massaal op straat gedemonstreerd:
.

Japan Dolphins Day: Protest tegen de dolfijnenslachting in Taiji, Japan

.
In Den Haag was gisteren een protestbijeenkomst voor de Japanse ambassade, op de dag dat het jachtseizoen officieel van start ging. De komende 6 maanden zijn diverse soorten dolfijnen in de wateren rond Taiji hun leven niet meer zeker, omdat sommige Japanners nog altijd menen dolfijnenvlees te moeten eten. Er is echter ook een kans dat ze gevangen worden voor dolfinaria of andere vormen van publiek vermaak.
.

Helft levend gevangen dolfijnen Taiji voor export

.
Komende maanden zullen weer vele dolfijnen hun einde vinden in The Cove. Hele dolfijnenfamilies worden naar het ondiepe deel van de baai gedreven en daar vervolgens bruut afgeslacht, waardoor het water in de baai zoals ieder jaar rood zal kleuren.
.

Slachtoffers dolfijnenjacht Taiji herdacht

.
Japan heeft de lijst met jachtquota voor het komend seizoen inmiddels bekend gemaakt; in totaal zullen zo’n 1749 dieren op brute wijze het leven moeten laten voor deze lucratieve moordpartij:

  • 450 gestreepte dolfijnen
  • 298 tuimelaars
  • 280 Pantropische gevlekte dolfijnen
  • 251 grijze dolfijnen
  • 100 wit gestreepte dolfijnen
  • 101 Indische grienden
  • 49 zwarte zwaardwalvissen
  • 20 snaveldolfijnen
  • 200 witlipdolfijnen

Tijdens de jacht worden de mooiste, jonge dieren ertussenuit gepikt om verkocht te worden aan dolfinaria over heel de wereld. De waarde van levende dolfijnen voor de handel is veel groter dan de waarde van het vlees voor menselijke consumptie, dat als onveilig wordt beschouwd vanwege hoge niveaus kwik en andere giftige stoffen.
.

Bron:

Ric O’Barry: De leugen die Dolfinarium heet (interview)

.
©AnimalsToday.nl BVR