De Dierenbescherming heeft 40 pitbulls gered uit een verlaten huis in Lake Mathews, Californië. Buurtbewoners hadden de autoriteiten gebeld toen er een wel heel misselijkmakende geur uit een nabijgelegen huis kwam. De situatie die de Dierenbescherming binnen aantrof, was zwaar triest. Het huis was compleet vervuild en stonk naar verval. “Het was de geur van dood”, verduidelijkt John Welsh van Riverside County Animal Services.

40 pitbulls gered
Foto: David Bauman, Facebook

Onder de puinhoop bevonden zich 40 ernstig ondervoede pitbulls. Helaas stierven 11 honden terwijl de hulpverleners nog in het huis waren en is er eentje overleden vlak nadat hij is gered. De vermoedelijke eigenaar, de 48-jarige Carl Dixon, zit sinds mei dit jaar vast wegens drugshandel en heeft zijn honden waarschijnlijk gewoon achtergelaten in het huis. Agenten zijn nog steeds op zoek naar zijn vrouw Kim Delagos, haar verblijfplaats is onbekend.

Een paar van de honden waren zo uitgemergeld en uitgeput dat ze letterlijk uit het huis gedragen moest worden. Sommige van hen waren bang en nerveus, terwijl anderen juist erg enthousiast waren om eindelijk iemand te zien en zich onderdompelden in de oh zo gewenste aandacht. De honden, van 8 maanden tot 10 jaar oud, zijn vanuit het huis rechtstreeks naar de noodhulp gebracht.

Omdat de honden allemaal zo schrikbarend mager waren, zijn ze op een dieet gezet om aan te komen. En zoals het er nu uitziet, gaat dat ontzettend goed en zien ze er al een stuk gezonder en ronder uit. De volgende stap is nu dan ook om voor iedere hond een gouden mand te vinden. Een aantal pitbulls zijn nog niet voldoende gesocialiseerd en zijn nogal voorzichtig in hun doen en laten, maar dat is natuurlijk niet zo gek als je kijkt naar wat ze meegemaakt hebben. De opvang is toch druk bezig om de honden alle liefde te geven die ze tijdens hun leven in dat vreselijke huis gemist hebben.

Meer foto’s van de reddingsactie kan je bekijken op Facebook.

Bronnen: The Dodo, GoFundMe, The Forever Dog, NBC ©PiepVandaag.nl Sophie Janssen