Zeker 26 olifanten zijn in de Centraal Afrikaanse Republiek afgeslacht door stropers. Dat heeft het Wereld Natuur Fonds (WNF) bekend gemaakt.

Dzanga-Bai - 26 olifanten
Dorp van de olifanten | Foto: Wildlife Direct

Afgelopen maandag zijn 17 stropers het Nationaal Park Dzanga-Ndoki, liggend in de Centraal-Afrikaanse Republiek in getrokken. De stropers zijn gewapend en voor het leven van vele olifanten werd gevreesd. Die vrees is werkelijkheid geworden.

De stropers hebben een ware slachting aangericht bij Dzanga Bai, ‘het dorp van de olifanten’.

Hier komen dagelijks 50 tot 200 olifanten naar toe om te drinken. Lokale onderzoekers hebben 26 dode olifanten gevonden, waaronder vier jonge dieren. Volgens een woordvoerster van WNF zijn van bijna alle dieren de slagtanden verwijderd.

“Op deze plek konden toeristen de olifanten van heel dichtbij zien”, zegt zij. “Olifanten zijn intelligente dieren. Ze blijven nu weg.”

Het WNF vreest dat de slachtpartij door zal gaan ook al hebben de stropers het park voor nu verlaten.

De machthebbers in de Centraal Afrikaanse Republiek moeten het park snel gaan beveiligen en de internationale gemeenschap en de buurlanden Kameroen en de Republiek Congo moeten hierbij helpen, aldus het WNF.

Sinds het begin van dit jaar wordt De Centraal Afrikaanse Republiek geteisterd door geweld en chaos. Het WNF en hun lokale partners hebben het kantoor bij Dzanga Bai vorige maand al moeten verlaten uit veiligheidsoverwegingen.

Bron: Nu.nl ©PiepVandaag.nl