De visserij maakt meer slachtoffers dan alleen de vissen. Ook vogels moeten het ontgelden. In 2014 ontving Stichting Vogelklas Karel Schot meer dan 100 vogels die het slachtoffer waren van een vishaak, -draad, -net of vergelijkbaar materiaal. Niet alleen poten en vleugels raakten verstrikt of gewond, maar ook ogen, snavels en slokdarmen.

visserij

Van 19 vogels heeft de stichting één of meerdere vishaken kunnen verwijderen en bij 37 vogels is draad van het lijf geknipt. Het betrof voor het merendeel watervogels en meeuwen, maar ook een kauw en een merel werden aan de haak geslagen.

Hoewel sommige vogels stierven of moesten worden geëuthanaseerd, kon gelukkig het grootste deel van deze vogels gered en weer in vrijheid gesteld worden.

De Stichting Vogelklas Karel Schot verzorgt zieke, gewonde en jonge vogels, die in de stad of in de omgeving van Rotterdam gevonden worden. Maar ook worden er egels en vleermuizen opgevangen.

Vogelklas Karel Schot roept  iedereen op goed op te letten en geen vishaken, draden, netten, garen en ander draadwerk onnodig in het milieu te laten slingeren.

Bekijk hieronder nog meer foto’s van slachtoffers van de visserij die binnenkwamen bij Stichting Vogelklas Karel Schot:

visserij

 

visserij

 

visserij

©PiepVandaag.nl