100+ verwaarloosde dieren bij bekende Brabantse fokker

De Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming  (LID) heeft gisteren bij een bekende Brabantse fokker meer dan 100 vogels en knaagdieren in beslag genomen. De dieren werden aangetroffen in ernstig vervuilde hokken en sommigen waren al overleden aan de gevolgen van de verwaarlozing.

Brabantse fokker

Het stonk er als een bunzing | Foto: screenshot video EditieNL/YouTube

De vogels en knaagdieren werden door de eigenaar in West-Brabant in een gebouwtje in de achtertuin gehouden. De man blijkt al meer dan 30 jaar knaagdieren aan dierenwinkels te leveren.

Eerder aangesproken
De LID gaf in een reactie aan het televisieprogramma Editie NL aan dat de Brabantse fokker twee jaar geleden is aangesproken op het ‘bedrijfsmatige karakter van zijn houderij’. De verzorging van de dieren was toen ook al niet in orde. Of er in de afgelopen twee jaar eerder controles zijn geweest is niet bekend.

Deze week werd in ieder geval geconstateerd dat de situatie er absoluut niet beter op is geworden. Er werd niet geventileerd en duidelijk ook niet schoongemaakt. Een woordvoerder van de Dierenbescherming:

“De omstandigheden waren allerbelabberdst. Het stonk er als een bunzing.”


Proces-verbaal, dieren herplaatst

Op de beelden gemaakt door de inspecteurs van de LID is niet alleen de erbarmelijke leefomgeving van de dieren te zien, maar ook dat de dieren zeer gestrest zijn. De dieren zijn inmiddels overgebracht naar speciale opvangadressen. De inspectiedienst meldt:

“Daar worden zij nu goed verzorgd en kunnen na herstel worden herplaatst. Tegen de eigenaar van de verwaarloosde dieren wordt proces-verbaal opgemaakt.”

Bronnen:

©AnimalsToday.nl

Gerelateerde artikelen:

Reacties

 1. Vreselijk dat zoiets kan gebeuren , en de dieren zijn het slachtoffer . Degene die zoiets doen moeten echte zwaar gestraft worden en never nooit meer dieren mogen hebben .
  Dit is echt zo’zwaar dierenleed afschuwelijk , als ik dit zie breekt mijn hart !!

 2. Bedrijven die zich zo misdragen dienen ogenblikkelijk stevig aangepakt te worden. Eigenlijk verdienen zij geen tweede kans want als mensen puur om geld te verdienen zo respectloos en schandalig met dieren omgaan zullen zij echt niet ineens 180 graden omdraaien na een “waarschuwing” of eventueel kleine boete. Hoe kan het dat zo iets dan twee jaar lang door kan gaan en dat er blijkbaar niet na enkele weken gecontroleerd is of alles inmiddels op orde gebracht was? We hebben vaak de kromste regels in Nederland en op kleine onschuldige dingetjes wordt streng gecontroleerd maar jarenlange ernstige overtredingen en misdrijven met talloze dieren wordt allemaal maar gedoogd.

 3. Hoe kan het toch dat dit soort zaken steeds maar jarenlang onbelemmerd door kunnen gaan?
  “Het bedrijf is twee jaar geleden aangesproken op hun gedrag”….
  En gaat vervolgens “gewoon” door waar talloze dieren op een vreselijke manier het slachtoffer van zijn en een aantal zelfs een gruwelijke, angstige en zeer pijnlijke hongerdood gestorven zijn.
  Maar desondanks blijven we in Nederland maar verkondigen dat alles zo goed geregeld is hier…
  Absoluut NOT dus!!