Anderhalve week geleden was ik in het Turkse Istanbul om een lezing te geven tijdens de Animals Rights and Rescue Conference op de Istanbul Technical University. Ik heb daar geweldige mensen ontmoet, waaronder reddingswerkers die zich dag en nacht inzetten om dieren uit de meest erbarmelijke omstandigheden te redden.

Twee dagen had ik het genoegen om door te brengen in de stad, een miljoenenstad welteverstaan, maar liefst 19 miljoen inwoners. Zoals in vele grote steden kent ook Istanbul veel zwerfdieren. In tegenstelling tot vele horrorverhalen viel mij op dat in ieder geval op dat in het oude centrum en rond de universiteit mensen juist proberen echt voor die dieren te zorgen. Zo staan er overal bakjes met water en kattenbrokjes en hebben veel honden een naam gekregen. Op het terrein van de universiteit ontdekte ik een hond die een beetje mank liep. Bezorgd vroeg ik hoe we dit gingen oplossen voordat we weer naar Nederland zouden vertrekken, maar geen probleem, de dierenartsen op de faculteit zouden hem behandelen. Zorg voor zwerfdieren is in Istanbul gratis, hoewel ik begrepen heb dat het in sommige districten weer beter georganiseerd is dan in andere.

Zwerfdieren
De vriendelijke, manklopende hond op het universiteitsterrein

De manke hond zelf vond alle aandacht overigens heel gezellig en maakte toen ik naar het vliegveld werd gebracht aanstalten de taxi in te stappen, daar was de chauffeur even iets minder van gecharmeerd.

Hieronder een foto-impressie van de dieren die ik mocht ontmoeten in dat kleine stukje van deze enorme stad en die het dus naar omstandigheden gelukkig niet zo slecht hebben als vele andere zwerfdieren.

Zwerfdieren Zwerfdieren Zwerfdieren Zwerfdieren Zwerfdieren Zwerfdieren Istanbul Zwerfdieren Istanbul Zwerfdieren Istanbul Zwerfdieren Istanbul Zwerfdieren Istanbul Zwerfdieren Istanbul Zwerfdieren Istanbul Zwerfdieren Istanbul Zwerfdieren Zwerfdieren Zwerfdieren Zwerfdieren

©PiepVandaag.nl


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.