Een zwangere koe die 8 kilometer naar de kust zwom nadat ze in september door orkaan Dorian in zee was gesleurd, heeft een wonderkalfje gebaard. Moeder en kind maken het goed en wonen te midden van hun wilde soortgenoten op Cedar Island, North Carolina (VS).

kalf van zwangere koe Dori
Zwangere koe Dori is bevallen van een ‘zeekalf’ | Foto: Ranch Solutions LLC/Facebook

Een foto van het ‘zeekalf’ werd vorige week op Facebook gepost door Ranch Solutions, het bedrijf dat was ingehuurd om de drachtige koe na haar avontuur terug te brengen naar de wilde kudde op Cedar Island in North Carolina. De koeien worden door de inwoners van Cedar eiland ‘zeekoeien’ genoemd, omdat ze regelmatig over het strand lopen en pootjebaden.
.

https://www.facebook.com/Ranchsolutions/posts/2465230340456870

.
De koe, Dori, werd samen met twee andere koeien en tientallen andere dieren in zee gesleurd toen orkaan Dorian een ‘mini-tsunami’ van een 2 meter hoge golf genereerde. Iedereen nam aan dat de koeien waren verdronken, net als de tientallen wilde paarden die ook door de zee waren opgeslokt. Maar tot ieders verbazing werden de koeien maanden later grazend aangetroffen op de Outer Banks, een natuurgebied voor de kust van North Carolina, dat vergelijkbaar is met de Waddenzee. Om daar te komen hebben ze zo’n 8 kilometer in zee gezwommen!
.

https://www.facebook.com/ncculture/posts/1457045287672442

.
Het kalf heeft één bruin en één blauw oog, zei een medewerker van Ranch Solutions. Het hebben van verschillend gekleurde ogen is een zeldzame aandoening die bij meerdere diersoorten voorkomt, waaronder enkele wilde paarden. Woody Hancock, inwoner van Cedar eiland die hielp met het terugbrengen van de koeien:

“De koeien die op Cedar Island wonen, worden als in het wild levende dieren beschouwd. De meeste hebben een unieke lichtblonde vacht. Omdat de koe en haar kalf wegrennen zodra ze mensen zien, was het moeilijk om een foto van dichtbij te maken.”

Bronnen:

©AnimalsToday.nl Liesbeth Riekwel


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.