In Waverveen, gemeente Ronde Venen in Utrecht, zijn vier meerkoeten en twee zwanen doodgeschoten. Over de dader(s) is niets bekend. Er wordt gezocht naar eventuele getuigen.

Waverveen
Zwanen en meerkoeten doodgeschoten in Waverveen | Foto: publiek domein

Zondag werden eerst twee dode zwanen gevonden die een paartje waren. Bij nader onderzoek bleek dat ze in hun nek waren geschoten. Nog een derde zwaan is ook beschoten maar die overleefde de aanslag. Wel is hij gewond aan zijn kop en is niet te vangen door de medewerkers van dierenambulance Ronde Venen en Amstelland. Zolang het niet slechter gaat met de zwaan laten ze hem of haar met rust.

Maandag werden de vier dode meerkoeten ontdekt in een sloot niet ver vandaan de plek waar de zwanen aan hun einde kwamen. Ook de meerkoeten zijn doodgeschoten, en de kans is groot dat het om dezelfde dader(s) gaat.

Getuigen gezocht
Volgens de dierenambulance waren er zaterdag jagers actief in de omgeving, maar of zij iets met deze walgelijke daad te maken hebben is vooralsnog onduidelijk. Daarom vraagt de dierenambulance iedereen die meer weet over de laffe beschieting van deze dieren dat te melden via de Facebook-pagina van de dierenambulance.

Bron: RTL ©AnimalsToday.nl Bart van Riel