Het gerucht gaat rond dat Serena, een van de vijf dolfijnen die door het Seaquarium op Curaçao aan het Saoedische Fakieh Aquarium is verkocht, is overleden. Het zou de tweede dolfijn zijn die de erbarmelijke omstandigheden in Jeddah niet heeft overleefd. In augustus van vorig jaar overleed dolfijn Mosa nadat ze in volle vaart tegen de rand van het bassin was gezwommen.

Serena
Zorgen om dolfijn Serena in Saoedi-Arabië: leeft zij nog? | Foto: publiek domein

Dolfijn Serena is al enige tijd niet meer in de ‘shows’ van het Fakieh Aquarium te zien, zo is Animal Rights verteld. Zou zij, net als Mosa, al zijn bezweken aan de angst, pijn, stress en verveling in de ‘veredelde badkuip’ in Jeddah? Animal Rights heeft direct contact opgenomen met het Fakieh Aquarium, maar krijgt geen reactie. De bezorgdheid van de dierenrechtenorganisatie neemt toe.

Experts wijzen verklaring van Seaquarium voor dood dolfijn Mosa af

Stuur een bericht over Serena

Help ons de waarheid te achterhalen door een bericht te sturen naar het Fakieh Aquarium. Je leest hier hoe je dat kunt doen. Het kost maar een paar minuten tijd. Samen kunnen we de druk op Fakieh opvoeren om met een verklaring en bewijs te komen. Heel veel dank voor je hulp! Animal Rights strijdt al langere tijd voor de veiligheid en vrijheid van de dolfijnen die vorig jaar door het Seaquarium op Curaçao aan Fakieh zijn verkocht. Het Seaquarium is in Nederlandse handen, er werken veel Nederlanders als ‘dolfijnentrainer’ en er komen veel Nederlandse bezoekers.

Je kunt onderstaande tekst gebruiken.

Dear Fakieh Aquarium, Sir/Madam,

It has recently come to my attention that a second dolphin, Serena, one of the 5 recently transferred to your facility, from the Dolphin Academy, Curacao, has died. Can you confirm that another dolphin has died, which one, and provide information on the circumstances of the death?

Thank you in advance!

Kind regards

Stuur Fakieh een bericht via Facebook Messenger of laat het bericht als een ‘review’ achter. Je kunt ook een bericht sturen via de website of via Twitter.

Bron:

©AnimalsToday.nl