Een bekeuring voor de gemeente Amsterdam! Er komt namelijk toch geen verbod op de verkoop van bont op Amsterdamse markten. Het verbod zou in 2022 ingaan, maar werd al een jaar uitgesteld om juridische risico’s te onderzoeken. De Te Bont Politie van Bont voor Dieren ging langs om de symbolische bontbekeuring te overhandigen aan de wethouder van Economische Zaken.

verkoop
Geen verbod op verkoop van bont op Amsterdamse markten | Foto: publiek domein

De mogelijke negatieve effecten voor de ondernemers en de verwachting dat het verbod bij de bestuursrechter geen stand zou houden, hebben ervoor gezorgd dat de gemeente is gezwicht en het verbod uiteindelijk helemaal van tafel heeft geveegd. Het belang van de ondernemer heeft duidelijk meer waarde dan het vreselijke dierenleed achter bont.

Europees Burgerinitiatief

Begin deze maand sloot het Europees Burgerinitiatief voor een bontvrij Europa. Meer dan 1,7 miljoen mensen spraken zich uit tegen bont. De Tweede Kamer heeft in 2020 zelfs de motie voor een import- en verkoopverbod van bont aangenomen. Toch blijkt het economisch belang vooralsnog de boventoon te voeren. De stem van de burger voor een diervriendelijker Amsterdam wordt met dit besluit volledig genegeerd. Het is onbegrijpelijk dat dit gebeurt met de huidige kennis over de bontindustrie.

1.7 miljoen Europeanen ondertekenen burgerinitiatief voor bontverbod

Het besluit wordt naar verwachting op woensdag 19 april besproken in de Raadscommissie. Bont voor Dieren zal die dag  stehaarm laten horen in de commissiezaal!

Bron:

©AnimalsToday.nl