Een koe die op een melkveehouderij leefde is gered door mensen van Woodstock Farm Sanctuary, New York (VS). Haar redders maakten een video waarop te zien is hoe blij de koe is als ze voor het eerst de weide in gaat. Het dier heeft de naam ‘Jo’ gekregen, vernoemd naar Jo-Anne McArthur, fotojournalist, dierenactivist en de oprichter van We Animals.

melkkoe
Zevenjarige melkkoe voor het eerst in de wei | Foto: publiek domein

Toen Jo op de melkveehouderij was, kreeg ze vijf kalveren die allemaal bij haar werden weggehaald. Ze had last van mastitis, een ernstige infectie van de uier. Ze bracht haar leven door op de boerderij met een ketting om haar nek, ze was vastgebonden aan een paal en werd gedwongen om op beton te slapen.

Vastgeketend aan palen

Woodstock Sanctuary kreeg te horen dat een kleinschalig melkveebedrijf in de staat New York tachtig koeien zou veilen en hun bedrijf zou sluiten. De dieren in de stal leefden in erbarmelijke omstandigheden. Alle koeien waren vastgeketend aan palen, sliepen op beton en hadden open zweren op hun heupen omdat ze nergens comfortabel konden liggen. De meeste van hen had ook ondergewicht. De kalfjes werden achter de koeien aan een muur vastgebonden, wat het nog lastiger maakte voor de koeien omdat ze hun baby’s nog wel konden zien.

Jo heeft geluk gehad, maar andere koeien op een melkveehouderij lijden iedere dag van hun leven. Het leven van koeien op een melkveehouderij is moeilijk en verwoestend. Kalfjes worden bij hun moeder weggehaald, wat een traumatische ervaring is voor zowel de koe als het kalf. Een koe moet eerst bevallen voordat ze melk geeft, haar baby wordt weggehouden zodat de melk voor mensen gebruikt kan worden.

Sponsor Jo

Wil jij helpen? Je kunt het opvangcentrum helpen voor Jo te zorgen door geld te doneren. Zo kun je sponsor worden. Woodtock Farm Sanctuary redt en verzorgt boerderijdieren. Door de dieren een kans te geven een waardig leven te leiden en hun verhalen te delen, pleiten ze voor veganisme en streven ze ernaar om het lijden voor iedereen te verminderen.

Bronnen:

Gedwongen ‘lockdown’ koeien vermindert emotioneel welzijn

©AnimalsToday.nl Jane Sauer


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.