Afgelopen vrijdag zijn in de gemeente Hilvarenbeek zestig pups in beslag genomen door de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) in samenwerking met de dierenpolitie en de gemeente Hilvarenbeek. De kleine hondjes waren veel jonger dan in hun paspoort stond vermeld en bovendien was een aantal van de dieren ziek. 

handelaar
Foto: borden.plaatsengids.nl

De inbeslagname vond plaats tijdens een controle, die volgde na een melding bij het landelijk meldnummer 144. In een loods achter de woning troffen de inspecteur van de LID en dierenpolitie troffen zestig pups van verschillende rassen aan. Na onderzoek door een dierenarts bleek dat de leeftijden van de kleine viervoeters niet overeenkwam met die in hun dierenpaspoorten vermeld stonden. Ook hadden veel van de pups dikke buikjes door wormen en constateerde de dierenarts dat diverse hondjes een zieke indruk maakten.

In opdracht van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl), een onderdeel van het ministerie van Economische Zaken, dat onder andere toeziet op de naleving van de Wet Dieren, zijn alle dieren in bewaring genomen en overgebracht naar een veilig opvangadres. Hier krijgen de hondjes de medische zorg die ze nodig hebben en wordt nader onderzoek gedaan naar hondsdolheid. Tot die tijd blijven ze in quarantaine. Er zal ook een onderzoek plaatsvinden naar de gegevens in de paspoorten en de echtheid van de documenten. Tegen de handelaar wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Bron: de Dierenbescherming ©PiepVandaag.nl Monique van Dijk Armor